8.03.2008

Baklava ve Oklavadan Cekme








Baklava-Malzemeler:
  • 1 su bardagindan eksik süt, sivi yag, yogurt
  • 1 tatli kasigi karbonat
  • 1 cay bardagi soda (asitli su)
  • un
  • bir tutam tuz
  • 2,3 yumurta
  • 750 gr kadar ceviz ( ne ince, ne cok kalin olacak )

Hazirlanisi

  • Yumusak bir hamur yoguralim. (yogurt ile karbonati ilk önce karistiralim, sonra diger malzemeler ile birlestirelim.)
  • Tepsilerimizi sivi yag ile yaglayip, hazirlayalim.
  • Ceviz büyüklügünde bezeler yapalim.
  • Bezeleri incecik acalim. Tepsiye üst üste siralayalim. Her iki beze arasi ceviz serpelim.
  • Kenarlardan artan parcalari minik bir cam tepsiye koyalim, onlarin arasinada biraz ceviz serpelim. Bu parcalar da bosa gitmesin diye degerlendirelim.
  • Birinci tepsiye 10 kadar beze serdim (normal baklava), ikinci tepsiye oklavadan cekme yada kimilerince girtlak denilen tatlidan yaptim.
  • Nar gibi kizarana dek 180 derecede pisirelim.

Tatlisi (1 tepsi icin )

  • 4 su bardagi su
  • 4 su bardagi seker
  • 1 yemek kasigi limon