Rote Grütze
Rote Grütze
Malzemeler:
- 500 gr cilek, kiraz, karadut, frambuaz cesidi meyveler (ben buzluktan kullandim, taze meyve bulmak her zaman kolay olmuyor)
- 4 su bardagi üzüm suyu
- 100 gr seker
- 2 paketcik vanilya sekeri
- 1 tatli kasigi tarcin
- koyulastirmak icin: 2,3 kasik nisasta
Hazirlanisi
- Derin bir tencereye meyve suyunu dökelim, icine sekeri ve vanilya sekerini ekleyelim
- bir miktar kaynayan meyve suyuna meyveleri ve tarcini ekleyelim
- bir tabaga bir miktar üzüm suyu dökelim, icine nisastayi karistiralim, kaynayan meyveli karisimdan bir kepce alip nisastali suya ekleyelim.
- Bu karisimi yavas yavas meyve dolu tenceremize ekleyelim. Istedigimiz koyuluk saglaninca altini kapatalim
- Servis tabaklarina paylastirip, sogumaya birakalim.
Üzeri icin sos:
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa