27.05.2006

Asure







Benim Peynir´im uzun zamandir "anne asure yaptin mi?" diye sorup duruyordu. Bende nihayet cumartesi günü bu lezzetli tatliyi yapiverdim.



Malzemeler:

  • 500 gr Asurelik bugday


  • 1,5 su bardagi nohut
  • 1,5 su bardagi kuru fasulye

  • 1 elma, bir limonun kabugundan az bi parca
  • herbirinden 4-5 adet olmak üzere kuru incir, kuru erik, kuru kaysi
  • 3-4 su bardagi seker (ben sekeri hep az az koyuyorum, cok sekerli yada tatsiz olmasin diye arada bir tadina bakip ekliyorum)
  • Süslemek icin iri kiyilmis ceviz (200 gr kadar) ve nar


Yapimi

  1. Bir gece önceden bugdayi, nohutu ve fasulyeyi ayri ayri islattim.
  2. Ertesi günü bir düdüklüde nohutu ve bir tencerede de fasulyeyi hasladim
  3. Fasulye ve nohut yumusamis ise ikisini birlestirip bugdayida üzerlerine ekledim, pisirmeye devam ettim. Yanliz tüm bunlari kisik ateste yaptim.
  4. Suyunuda bir miktar artirip, biraz seker ekledim.
  5. Bu arada kuru meyveleri ve elmayi minik minik dogradim ve onlarida tencereye koydum. Limon kabugunuda incecik dogradim, cok güzel bir aroma katiyor asureyi
  6. Tencerenin kapagini kapattim, kisik ateste yogunlasarak pismeye devam etti, arada bir karistirdim ve sekerine baktim, eger eksik geldigini hissederseniz seker ekleyebillirsiniz kanimca..
  7. Asuremiz koyulasti ise pismistir.

Servis yaparken üzerine cevizden koyabiliriz. Nar varsa tabii daha güzel olur.



0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa