28.02.2008

Rote Grütze









Rote Grütze

Malzemeler:
  • 500 gr cilek, kiraz, karadut, frambuaz cesidi meyveler (ben buzluktan kullandim, taze meyve bulmak her zaman kolay olmuyor)
  • 4 su bardagi üzüm suyu
  • 100 gr seker
  • 2 paketcik vanilya sekeri
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • koyulastirmak icin: 2,3 kasik nisasta

Hazirlanisi

  • Derin bir tencereye meyve suyunu dökelim, icine sekeri ve vanilya sekerini ekleyelim
  • bir miktar kaynayan meyve suyuna meyveleri ve tarcini ekleyelim
  • bir tabaga bir miktar üzüm suyu dökelim, icine nisastayi karistiralim, kaynayan meyveli karisimdan bir kepce alip nisastali suya ekleyelim.
  • Bu karisimi yavas yavas meyve dolu tenceremize ekleyelim. Istedigimiz koyuluk saglaninca altini kapatalim
  • Servis tabaklarina paylastirip, sogumaya birakalim.

Üzeri icin sos:

  • sos 1 : soguk sütle hemen hazirlanan vanilya sosu
  • sos 2: vanilyali puding
  • sos 3: vanilyali dondurma