23.08.2006

Pudingli-Meyveli Tatli



Gecenlerde bir restoranda buna benzer bir tatli yedik. Sonra aklima takildi "ya bunu bende yapabilirim" diye. Iste sonuc...Cok kolay ... Hizlica hazirlaniyor...Misafiriniz gelecekse yemekten sonra sunmak icin bir alternatif tatli...
Malzelmeler:
  • Puding icin:
  • 2,5 su bardagi süt
  • 1 paket vanilyali puding
  • Meyveli Puding icin:
  • 2,5 su bardagi meyve suyu( ben üzüm suyu kullandim)
  • 1 paket vanilyali puding
  • 1 su bardagi dolusu karisik frambuazli meyvelerden

Yapilisi:

  1. Bir tencerede pudingi hazirliyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Hemen diger bir tencerede 2,5 bardak meyve suyu ile diger pudingi hazirliyoruz. Puding koyu kivama gelince icine minik minik dogranmis bir halde bulunan meyveleri ekliyoruz ve azicik karistiriyoruz. (ben buzluk meyvesi kullandim, hepsi temizlenmis karisik frambuaz türü meyveler)
  3. En son olarak sunma kaplarinin yarisina kadar ilk önce pudingi koyalim. Sonrada meyveli karisimi ekleyelim. Bütün servis bardaklarini böylece doldurup, buzdolabinda sogutup ikram edelim...