9.05.2007

Sekerpare

Malzemeler:
  1. 2 yumurta

  2. 1 su bardagi pudra sekeri

  3. 1 paketcik vanilya sekeri

  4. 1 paketcik kabartma tozu

  5. 1/2 su bardagi irmik

  6. 1/2 paket oda sicakliginda tereyagi

  7. 1 su bardagi un

  8. 2 yemek kasigi yogurt

  9. 100 gr. kadar findik (süs icin)

  10. Serbeti icin: 3 su bardagi su, 3 su bardagi seker, 1/2 limon

Hazirlanisi:


Findiklar haric, bütün malzemeleri yumusak bir hamur kivamina gelene dek yoguralim.

Tepsimizi azicik yaglayalim


Cevizden kücük parcalar koparip, yuvarlak yuvarlak sekiller verip tepsimize siralayalim


Sekerparelerin tepesinden findiklari batiralim.

(Ben yumurtalardan birinin sarisini üzerine sürmek icin ayirmistim, ama bence gerek yok üzerine sürmeye. Hamura katarsak daha iyi olur.

180 derecede üzerleri kizarana kadar pisirelim.

Bu arada serbetini hazirlayalim.

Sekeri ve suyu bir tencerede 20 dakika kadar kaynatalim, limonunu ekleyelim. Serbetide biraz bekletelim, iliklassin.

Firindan cikardigimiz sekerpareleri sogumalari icin bekletelim.

Ilik serbeti sekerparelerin üzerine dökelim, sekerpareler serbeti cekecek.


3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

suna'cım şeker parelerin çok nefis gözüküyor canım benim .ellerine sağlık canım en kısa zamanda deneyeceğim. hülya.

Çarşamba, 09 Mayıs, 2007  
Blogger one ben bir sey dedi ki...

Sevgili Suna,
Size çok sevgili arkadaşım Gülün sayfasından ulaştım ,tüm bloglarınıza baktım hepsi çok emekli ellerinize sağlık.Sanırım almanyadasınız bende pazar günleri türkiyeden inciler haberler etc yazıyorum beklerim
SEvgilerimle
Candan

Çarşamba, 16 Mayıs, 2007  
Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Candan,
sayfama ziyaretiniz beni ne kadar sevindirdi anlatamam. Bloglarim icin yazdiginiz güzel düsüncelerede cok tesekkür ederim. Her zaman beklerim,
sevgilerimle
suna

Çarşamba, 16 Mayıs, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa