1.01.2009

Yalanci Tavuk Gögsü





Malzemeler:
  1. 1 litre süt
  2. 150 gr tereyagi
  3. 1 su bardagi un
  4. 1 corba kasigi nisasta
  5. 1,5 su bardagi seker
  6. vanilye cubugundan siyrilmis bir parca vanilya
  7. 200 gr. kedi dili bisküvi-100 gr yumusak tereyagi

Hazirlanisi:

  • Tereyagini bir tencereye alir, icersine unuda ekler unun kokusu gidene dek azicik kavururuz. En son nisastayida ekleriz.
  • Sütü unun icine yavas yavas ekler , bu arada sürekli karistiririz, topaklanmasin.
  • Sekerini, vanilyasini da ekledikten sonra koyulasana dek pisiririz.
  • Tencereyi kenara cekip, el mikseri ile karisimi birkac dakika karistiririz.
  • Diger yanda bisküvileri minik minik bir hale getiririz. Ben bir torbanin icine koyuyorum, sert bir cisimle vurarak kücültüyorum. Kücülen bisküvileri tereyagi ile iyice karistiriyoruz.
  • Yuvarlak tepsinin dibine bisküvileri bastirarak yerlestiriyoruz.
  • Üzerine de sütlü tatlimizi döküyoruz. Sogumaya birakiyoruz, en son olarak tarcinla süslüyoruz.









1 Yorum:

Blogger Damak Tadı dedi ki...

Suna'cığım,öncelikle sağlıklı,mutlu,başarılı bir yıl diliyorum sana ve ailene..

Tatlıda tuzlularda çok nefisler..Beni en çok ilgilendiren karnabahar kızartması..Diğerleri ile hiç aram yoktur..Karnabaharın her türlüsünü çok severim..Elerine sağlık canım..

Kocaman öpüyorum seni ve kızlarını..


Sevgiler..

Cuma, 02 Ocak, 2009  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa